Skip to content
Meny
Stäng
29 november 2023

Det är dags att hylla kallpratet! – Mer om Niklas Källner

Niklas Källner är journalist, författare, programledare och föreläsare. Hans föreläsning "Kallpratet som leder in i värmen" ger dig en helt ny syn på vår kommunikation.

Niklas Källners berättelser porlar fram som vattnet i en källa, fritt och obändigt. Orden strömmar, bygger berättelser, anekdoter och målar mustiga bilder, som får mig att skratta till. Alla känner vi dessa obekväma möten där vi mäter varandra genom att prata om vädret. En avlägsen bekant på bussen inleder inte med att fråga ”Hur mår din alkoholiserade moster?” Kallpratet är viktigt och har en funktion.

Efter en föreläsning om kallprat med Niklas Källner får oförhappade möten en ny mening. Du blir lite lugnare i situationen, kanske förstår du ditt eget beteende bättre och förhoppningsvis även människan du språkar med.

Att kallprata är som att stämma instrumenten i orkestern. Vi söker och hittar en gemensam ton. Och det får ta tid, var inte rädd för tystnaden. Niklas delar ett anekdotiskt minne från sin egen barndom, då han besökte morfar i Västernorrland. ”Ja, det säger du Niklas” kunde morfar säga efter en evighets tystnad. Bara det att Niklas hade ingeting sagt.

Från att kallprat har ansetts töntigt, har det fått upprättelse och bjudits in i stugvärmen. Kallpratet är inte innehållslöst. Det ger tid till att finna sig i situationen och värdefull information. Niklas berättar om stressade doktorer som inte alls har tid att prata om annat än sjukdomen, men som upptäcker att det viktiga avslöjas mellan raden.

Niklas Källners föreläsning om kallprat är viktig och rolig. Alla som i sitt liv möter en annan människa kan njuta av insikter den duktiga berättaren Niklas ger.

De senaste nyheterna

28 maj 2024 08:15

Mod att förändra, 28 maj 2024 – Frukostföreläsning med Ida Kjos (Stockholm)

I föreläsningen "Mod att förändra" tar Ida Kjos med publiken på en interaktiv resa som innehåller allt mellan skratt och gråt.

18 juni 2024 08:10

Innovate through Uncertainty, June 18th, 2024 – Webinar with Angela Oguntala (ONLINE)

Learn how to make sense of the impact of current shifts on your organization, envision bold new ideas in response, and build a learning organization not afraid to experiment with those ideas.

23 april

Är alla isbjörnar vänsterhänta? – MySpeakers Nyhetsbrev april 2024

I aprils nyhetsbrev bjuder vi in till event i Göteborg och ger tips till dig som ska arrangera ett event i Almedalen 2024.

3 april

Att möta den nya tidens utmaningar – En artikel av Robert Karjel

På bara några år har världen som vi kände den i grunden förändrats, där pandemin bara visade sig vara början.

Alla nyheter
Tillbaka
Nästa