Skip to content
Meny
Stäng
Talare

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver sedan 12 år det som blivit Sveriges största veganska matblogg, ”Jävligt Gott”. En blogg där han gör hållbar mat enkel och jävligt god.

Sedan två år tillbaks är Gustav delägare och kulinarisk ledare för den växtbaserade restaurangen ChouChou som var först i Sverige med att servera 3D konstruerat växtbaserat kött.

Gustav brinner för att göra det lätt att göra rätt. Att med konkreta exempel och verktyg hjälpa människor att konsumera hållbarare. För att inte bara prata om hållbarhet utan att skapa hållbarhet. Genom att förstå människors drivkrafter kan vi hitta sätt att skapa verkliga affärsmöjligheter som inte är bra bara för klimatet, utan även hållbara på många andra sätt.

Mer om Gustav Johansson

Gustavs bana började 2003 när han gick på sin första demonstration. George Bush hade invaderat Irak och för första gången kom de stora frågorna från TV skärmen till lilla Borlänge. Gustav engagerade sig politiskt dagen efter vilket blev startskottet på en tretton år lång ”karriär” inom den ideella sektorn, först som ordförande för SSU Borlänge och efter en flytt till Stockholm som vice ordförande för Sveriges ungdomsråd, och därefter fyra år som anställd på Fryshuset. Han lärde sig att leda, lobba och utveckla projekt och idéer.

Verktyg som kom till stor användning när han 2016 släppte allt och slängde sig in i egenföretagandet med matbloggen ”Jävligt Gott”. Gustav har varit vegetarian sedan 2006 efter att ha ”råkat” börja tycka att kött var äckligt under ett försök att äta mer hälsosamt efter gymnasiet, men snabbt mött patrull när det innebar att han också förväntades ge upp pappas fantastiska husmanskost och pepperonipizza. Något han vägrade acceptera.

Författare till flera populära kokböcker

Ett decennium av idogt testande och matlagande resulterade i vad som kom att bli Sveriges största veganska matblogg och sedan 2016 har Gustav släppt fem kokböcker, bland annat ”Vegansk Husmanskost” (Bonnier 2019) och ”Vego i Världsklass” (Norstedts 2019), blivit utsedd till en av Sveriges Superkommunikatörer, nominerats till Änglamarkspriset, släppt tre säsonger av sitt eget TV program på Godare samt startat restaurangen ChouChou tillsammans med Robert Hållstrand.

Gustav Johansson föreläser om hållbarhet, miljö och klimatsmart ätande. Han pratar också gärna om förändringsresor och kommunikation. Vill du lära dig att laga gott växtbaserat finns också möjlighet att kombinera matlagning för gruppen med en föreläsning.

 

Stäng

Boka profil

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Boka talare eller moderator

Boka en talare eller moderator hos talarbyrån MySpeaker! Det ingår alltid en kostnadsfri behovsanalys.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Boka talare